KONTÉNEREKISO – 1C KNC 20 - 20 – típusú konténer
Az ISO – 1C KNC 20-20 típusú konténerek alkalmazhatók száraz, nem ragadó, szabadon ömlesztett porok és porhanyós anyagok tárolására és szállítására.
Nem alkalmas robbanásveszélyes, agresszív és mérgezett porhalmazú szubsztrátumok tárolására – szállítására.
Jól alkalmazhatók cement, erőműi hamu, mészkőpor, perlit szállítására.
Továbbá alkalmasak mindazon más anyagok szállítására, melyeknél kivitelükkel és paramétereikkel ezt lehetővé teszik. A konténer saját sűrített levegőt előállító berendezéssel nem rendelkezik, ezért szükséges, hogy az igénybe vett idegen légforrást biztosító berendezés olaj, víz és szennyeződésmentesítő berendezéssel legyen felszerelve.
A sűrített levegő megengedett túlnyomása maximálisan 0,2 MPa.


térfogat
20 m3
üzemi hőmérséklet
- 30 tól + 70 °C fokig
túlnyomás
max. 0,2 MPa
töltés
szabad eséssel
önsúly
3 850 kg
összsúly
30 480 kg
ürítési teljesítmény
1 t/perc
ürítés módja
pneumatikus ürítés vízszintes helyzetben
A konténer összetételét a rámás acélszerkezet, tartály, töltőtorkok fedelei, ürítő berendezés, sűrített levegő csőrendszere, feljáró létra és a kezelő járda alkotja.
A csövekből hegesztéssel készített rámás szerkezet, sarki a konténer mobilitására szolgáló elemekkel van ellátva. A konténer alapméretei megfelelnek az ISO 1C konténerméreteknek.
Az anyagszállítására szolgáló tartály a légtechnikai rendszer legfontosabb eleme.
Henger alakú testrészét két oldalról melyboltíves fenekek zárják.

A rámás szerkezetbe való rögzítését átmeneti homlokidomok biztosítják.

A tartály, szabadömlesztéses töltőtorkokkal és annak biztonságos lezárást biztosító fedelekkel, továbbá a tartály szállított helyzetében történő ürítést szolgáló pneumatikus túlnyomásos rendszerrel van ellátva.
A sűrített levegő csőrendszerébe szabályzó, ellenőrző és biztosító berendezések lettek beépítve. A feljáró létra és a kezelőjárda segítségével közelíthetjük meg a töltőnyílásokat. A tartály belsejében lévő lejáró létra biztosítja a tartályba való lejutást. A konténer külső és belső felülete védő felületkezeléssel - festéssel van ellátva. A konténeren vámzár helyezhető el, továbbá el van látva az előírt adatokat tartalmazó címkékkel, feliratokkal.
Konténer a következő kezeléseket teszi lehetővé:
- Szabadömlesztésű tartálytöltés
- Kombinált szállítás és átrakodás (hajó, vasúti és közúti szállítás)
- Pneumatikus túlnyomásos tartályürítés a tartály szállítási helyzetében

ISO – 1C KNA 20 - 20 – típusú konténer
Az ISO – 1C KNA 20-20 típusú konténerek alkalmazhatók száraz, nem ragadó, szabadon ömlesztett porok és porhanyós finom szemcseméretű anyagok szállítására.
Nem alkalmas robbanásveszélyes, agresszív és mérgezett porhalmazú szubsztrátumok tárolására – szállítására. Jól alkalmazhatók cement, erőműi hamu, mészkőpor, perlit, mészpor perlit szállítására.
Továbbá alkalmasak mindazon más anyagok szállítására, melyeknél kivitelükkel és paramétereikkel ezt lehetővé teszik.


térfogat
20 m3
üzemi hőmérséklet
- 30 tól + 70 °C fokig
túlnyomás
max. 0,2 MPa
töltés
szabad eséssel
önsúly
3 550 kg
összsúly
30 480 kg
ürítési teljesítmény
1 t/perc
ürítés módja
pneumatikus ürítés döntött 45° helyzetben
A konténer összetételét a rámás acélszerkezet, tartály, töltőtorkok fedelei, ürítő berendezés, sűrített levegő csőrendszere, feljáró létra és a kezelő járda alkotja.
A csövekből hegesztéssel készült rámás szerkezet, sarki a konténer mobilitására szolgáló elemekkel van ellátva.
A konténer alapméretei megfelelnek az ISO 1C konténerméreteknek. Az anyagszállítására szolgáló tartály a légtechnikai rendszer legfontosabb eleme. Henger alakú testrészét két oldalról mélyboltíves fenék zárja.

Az ürítést végző berendezés a konténer tartályának hátsó részén helyezkedik el. A tartályürítő berendezés a levegő és az ürített anyag keveredését, szállító csőbe való bevezetését és a tárolótartályokba történő pneumatikus túlnyomásos szállítását biztosítja.
A sűrített levegő csőrendszerébe, szabályzó, ellenőrző és biztosító berendezések lettek beépítve. Töltőtorok fedelébe szigetelés van beültetve, mely a 3 db szárnyas anya meglazításával és oldalsó elfordításával nyílik. A feljáró létra és a kezelőjárda segítségével közelíthetjük meg a töltőnyílásokat. A tartály belsejében lévő lejáró létra biztosítja a tartályba való lejutást.
A konténer külső felülete védőfestéssel van ellátva, a belseje nincs felület kezelve, a felhasználásig konzerválásra kerül, mely a lezárt torokfedeleknél 6 hónapig terjed. A konténeren vámzár helyezhető el, továbbá el van látva az előírt adatokat tartalmazó címkékkel, feliratokkal.

Konténer a következő kezeléseket teszi lehetővé:

- Szabadömlesztésű tartálytöltés a konténer szállítási helyzetében
- Kombinált szállítás és átrakodás
- Pneumatikus túlnyomásos tartályürítés 45° fokos döntött helyzetben

OBD és OB – típusú konténerek
A konténerek 7 és 10 m3-es nagyságban készülnek. Alkalmazhatók különböző por – szilárd anyag szállítására, valamint annak tárolására védve az időjárási kihatásoktól. A konténerek nem alkalmazhatók agresszív, vegyi kihatással rendelkező anyagok szállítására, tárolására.

Kivitel: A konténert fő alkotó eleme a zárfedelekkel ellátott és acélidomokkal merevített edény. A konténerek emelést, teherautóra való felvonást lehetővé tevő elemekkel vannak felszerelve. Külső és belső felületkezeléssel - festéssel vannak ellátva.


OBD – zárt konténer főbb méretei:OB – nyitott konténer főbb méretei: